Tips Pengantin : Pilihan Baju Nikah & Mekap Simple Tapi Evergreen Untuk Bakal Pengantin

Spread the love

Penyediaan untuk majlis pernikahan tidak boleh dipandang remeh agar majlis berjalan dengan lancar dan sempurna. Antara persediaan yang harus dititikberatkan termasuklah pemilihan pakaian pengantin buat bakal raja sehari.

Busana pengantin yang tampak anggun lagi menawan adalah impian buat mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan. Terdapat ribuan rekaan yang berbeza mengikut cita rasa dan tema yang diidamkan.

Tema yang amat popular dalam kalangan masyarakat Melayu termasuklah tema Bollywood di mana pasangan mempelai akan menggayakan pakaian sari bagi wanita dan kurta bagi lelaki pada hari perkahwinan. Selain itu, pakaian tradisional Melayu juga sering kali dijadikan pilihan.

Pakaian tradisional ini biasanya digayakan dengan rekaan busana tenunan songket yang berbeza olahannya mengikut kreativiti tukang tenun. Namun begitu, ada juga yang menggemari busana pakaian yang kelihatan “simple” di hari pernikahan mereka.

 

Sumber : https://www.pesonapengantin.my/pilihan-baju-nikah-mekap-simple-tapi-evergreen-untuk-bakal-pengantin/?fbclid=IwAR3huwxVjDaqcNFDLBxQhsKhH0wfBzkL46_A5UDf-YnX9B_EVD_G9sD7RQk

Post navigation