Tips Pengantin : 5 Idea Lamaran Unik Mesti Boleh Buat Pasangan ‘Melting’

Spread the love

Melamar atau lamaran merupakan satu persoalan daripada seorang lelaki kepada seorang wanita untuk mengahwininya. Biasanya si dia tersayang akan melamar dengan cara melutut, menghulurkan cincin, atau kejutan sambil bertanya soalan “Will You Marry Me?”, atau ‘Sudikah awak menjadi isteri saya?’

Seperti ramai yang tahu ini bukanlah mengikut adat melayu kerana melayu terkenal dengan adat merisik, bertunang, sebelum menjadikannya suri di hati.

 

Lamaran Pizza

Cadangan lamaran pizza ini sangat unik. Wanita ini beruntung kerana menerima dua pizza berbentuk hati dengan perkataan ‘Will you marry me?’. Ini adalah cadangan yang unik yang akan dinikmati jika pasangan anda memang seorang penggemar pizza.

 

Inspirasi Beauty and The Beast

Filem beauty and the beast menjadi pilihan untuk melamar si gadis. Ia sangat popular mengenai tentang cinta sejati. Cadangan ini di hiasi dengan balang kaca dan bunga mawar yang terpesona. Cadangan seperti ini akan menjadi sempurna bagi mana-mana peminat Disney.

 

Lamaran Belon Romantik

Bilik yang telah dilitupi dengan belon dan bunga juga perkataan tentera will you marry me. Dengan keistimewaan yang anda akan berkahwin dengan saya belon. Jika anda mahukan cadangan romantis mengambil inspirasi daripada ini.

 

Cawan Kek Will You Marry Me

Cadangan seterusnya adalah untuk sesiapa yang suka kek. Anda boleh melamar melalui kek seperti ini. Bukan sahaja pasangan anda akan suka cadangan ini, tetapi mereka juga akan mendapat hadiah manis.

 

Lamaran Origami

Jarang di lihat lamaran seperti ini namun ia sangat unik kerana dia hanya menggunakan satu kertas sahaja untuk memikat wanita itu. Apa yang lebih istimewa di dalamnya terdapat perkataan will you marry me dan cincin. Ini adalah idea yang mudah tetapi comel!

 

Sumber : https://pesonapengantin.my/5-idea-lamaran-unik-confirm-boleh-cair/?fbclid=IwAR2Wr9noJej3vZM9oGHbLpMalAYrJPMoELfjOVhPTGrv_VQPt8xlgxeobqk

Post navigation