Tips Pengantin : Kadang-Kadang Perpisahan Itu Sebagai Peringatan Bahawa Kau Berhak Dapat Yang Lebih Baik

Spread the love

Perpisahan itu adakalanya menyakitkan hati dan kadang sehingga bermain di jiwa. Tetapi kita yang mampu berfikiran waras ini, percayalah ada ketika perpisahan itu ialah jalan terbaik untukmu mendapatkan yang lebih baik kerana kadang-kadang yang baik memang Allah hadirkan tapi bukan untuk kamu pilih, tapi sebagai pengingat bahawa kamu berhak mendapatkan yang lebih baik.

 

JANGAN SESALI PERPISAHAN, MESKI DIA BAIK MENURUTMU TAPI BELUM TENTU BAIK UNTUK HIDUPMU NANTI

 

Jangan sesekali menangisi perpisahan yang telah Allah tuliskan untukmu, meski dia baik menurutmu tapi belum tentu dia akan baik untuk hidupmu nanti.

Sebab, hanya Allah yang tahu apa yang memang baik untukmu nanti, maka bila Allah jauhkan itu ertinya tidak baik untukmu.

 

PASRAH SAJALALAH KEPADA ALLAH TENTANG PERPISAHAN YANG KAMU ALAMI, MESKI SANGAT MENYAKITKAN HATI PERCAYALAH SELEPAS INI AKAN ADA KEBAIKAN YANG AKAN KAMU TERIMA.

 

Berhusnuddzanlah kepada Allah, mungkin inilah jalan agar kamu akan menemui jodohmu yang lebih sempurna suatu saat nanti dan apapun yang berlaku, terimalah dengan lapang dan pasrah dengan keputusan Allah.

 

 

Sumber : https://www.pesonapengantin.my/kadang-kadang-perpisahan-itu-sebagai-peringatan-bahawa-kau-berhak-dapat-yang-lebih-baik/?fbclid=IwAR1VP8Ki6wk5pmta9REapWr6gqx_ELKZ4rCRGrmLNIhvFLsqLWUQwBHBuiU

Post navigation