Tips Pengantin : 10 Sisi Wanita Yang Boleh Buat Lelaki Tergoda (No 8 Ramai Yang Tak Tahu)

Pemikiran lelaki sukar untuk diramalkan ketika memilih pasangan kerana mereka punya cita rasa yang tersendiri. Mereka pastinya ada kriteria-kriteria tertentu dalam memilih teman wanita termasuklah sisi wanita yang boleh membuatkannya tergoda. Bagi wanita pula memiliki tubuh badan yang ideal penting sebagai menepati ciri-ciri idaman lelaki. Namun ketahuilah bahawa ada 10 sisi lain pada wanita yang boleh membuatkan lelaki tertarik.   1. Senyuman manis Cukup dengan senyuman manis seorang wanita pastinya mampu membuatkan jantung lelaki berdegup…

Tips Pengantin : “Terdidiknya Seorang Isteri Apabila Baiknya Seorang Suami”

Apabila seorang perempuan dia menikah. Maka cerminan kepada perempuan itu adalah suami dia. Kerana suami adalah pemimpin dan isteri adalah orang yang di pimpin. Kalau isteri baik belum tentu suami baik. Sebab itu kalau isteri masuk Syurga belum tentu suami juga akan masuk Syurga. Dalam memilih pasangan hidup ini kaum perempuan kena lebih ‘memilih’. Bukan saya nak kata lelaki tak boleh memilih tapi hidup di akhir zaman ini kaum perempuan lebih berhak untuk memilih. Sebab…

Tips Pengantin : “Dialah Yang Sanggup Bagi Perutnya Dibelah, Lahirkan Anak-Anak Untukku”

Semalam ialah hari ulang tahun perkahwinan saya dan isteri. Start dari pagi tu, dia tak hentihenti wish – “Happy anniversary yang ke-6 abang. Semoga rumahtangga kita kekal bahagia selamanya”. Tapi saya…. saya hanya diam. Macam orang takda perasaan. Sepatah pun saya tak keluarkan perkataan. Zohor tu, dia ucap lagi. Dan saya masih begitu. Hinggalah lepas tu, saya baring dan tertidur atas toto. Petang tu, dalam pukul 5.30 tak silap, dia datang kat saya. Masa tu…

Tips Pengantin : Wajah Berseri-seri Tanpa Mekap, Ini Petua Cara Islam Yang Boleh Kita Amalkan

Melalui amalan harian yang dianjurkan oleh Islam juga, kita mampu menjadikan wajah kelihatan awet muda. Sebenarnya dalam Islam sendiri anda menganjurkan kita untuk melakukan amalan-amalan dalam memelihara kecantikan wajah. Tidak salah untuk menggabungkan regim kecantikan bersama dengan amalan-amalan seperti yang dianjurkan dalam Islam malah usaha untuk menjaga kecantikan menjadi lebih sempurna. Gabungan penjagaan wajah serta amalan yang dianjurkan dalam agama Islam menjadikan rutin penjagaan kecantikan jadi sempurna. Berikut amalan-amalan yang membantu wajah kelihatan awet muda.…

Tips Pengantin : Lelaki Ini Kongsi 7 Sebab Kenapa Rezeki Suami & Isteri Sukar Masuk

Baginya komunikasi adalah asas dalam rumahtangga. Jadi balik je dari kerja lepas settle anakanak, masak, basuh bajuh apa semua, cuba audit diri kita Bersama. Berhenti menyalahkan pasangan walau apa pun puncanya. Nak ubah sesuatu terutama kebahagiaan dan kewangan keluarga kita perlu bermula dari kita sendiri, bukan dengan melihat kelemahan orang. Ini perkongsian Mizan Dzai ;   Sering bergaduh Bergaduh sesama suami isteri lagi-lagi perihal duit. Berbincang dan cari persefahaman. Bila pasangan tidak redha antara satu…

Posts navigation