Tips Pengantin : Selawat Tafrijiyah Untuk Keluarkan Diri Dari Kesulitan Masalah

Spread the love

Selawat Tafrijiyah, YANG NI siapa AMAL in sha Allah bertalu2 rezeki masuk dan 1 per 1 jalan keluar dari masalah, semuanya akan terungkai.


Kepada sesiapa yang sedang sakit, yang sedang ditimpa masalah, yang sedang ada sebarang hajat, amalkanlah Selawat Tafrijiyah.

 

Antara kebaikan pengamal selawat ini:-


Allah akan melenyapkan kesedihan, kesulitan serta bahaya yang menimpa dirinya.

Allah akan memudahkan segala urusan hidupnya.

Dipancarkan nur (cahaya) dalam hatinya juga ditinggikan martabatnya.

Suaranya didengari serta pandangan dan pendapatnya diterima ramai

Dia dilindungi daripada segala bencana dan malapetaka.

Dia sentiasa dicintai oleh semua orang.

Segala yang dihajati akan dimakbulkan Allah.

Dimurahkan rezekinya, dijauhkan daripada kelaparan dan kemiskinan.

 

Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.

Menurut Imam Ad-Dainuri, barang siapa membaca selawat ini 11 KALI setiap hari setiap lepas sembahyang lima waktu, REZEKInya tidak putus-putus dan mendapat kedudukan yang tinggi.

Menurut Syibab Ahmad, sesiapa berselawat 3 kali setiap selesai solat Subuh, Maghrib & Isyak, Allah akan menghindarkannya daripada sebarang bencana.

Allah akan hapuskan dosa-dosa kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu. Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.

Sabda Nabi SAW: Barang siapa berselawat kepadaku 10 kali pada waktu pagi dan 10 kali pada waktu petang tiap hari, ia akan beroleh syaafaatku pada hari kiamat – Hadis Riwayat Thabrani

 

 

SUMBER : https://www.pesonapengantin.my/selawat-tafrijiyah-untuk-keluarkan-diri-dari-kesulitan-masalah/?fbclid=IwAR20INpMYxLviALM4TnWZPhkEC_fhfBzlLiOxt3fsXxanBalrcldl9zY624

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *