Kata orang, tempoh 1 hingga 5 tahun perkahwinan itu adalah tempoh yang banyak dugaan.
Tempoh untuk saling mengenal buruk baik pasangan.Mengenal luar dan dalam dan jika kita dapat melepasinya, InsyaAllah, hidup berumahtangga lebih bahagia selepas itu. Benarkah?
Dan tentu untuk mencapaikebahagian itu, kita harus mampu melewati setiap ujian-Nya dengan sempurna dan sebaik-baiknya.
Kerana tidak mungkin Allah memberikan kenikmatan yang luar biasa kepada hamba-Nya tanpa diuji terlebih dahulu.
OLEH SEBAB ITU JADIKANLAH DOA SEBAGAI PENGUAT UNTUKMU TERUS BERSAMA-SAMA DALAM UJIAN-NYA, BERDOALAH SEMOGA JODOH YANG ALLAH GARISKAN BENAR-BENAR SAMPAI KE SYURGANYA KELAK. AMINN BERDOALAH SEMOGA TIDAK PERNAH MERASA BOSAN UNTUK TERUS BERSAMA, WALAU MASALAH KADANG DATANG MENYAPA
Berdoalah semoga kau dan pasanganmu tidak pernah merasa bosan untuk terus bersama, walau sebenarnya rasa bosan itu kadang menyapa ketika masalah menimpa diri ini.
Berdoalah Semoga Allah Selalu Memberi Kesabaran Untuk Kamu dan Pasanganmu Dalam Menghadapi Setiap Cubaan & Dugaan
Berdoalah semoga Allah selalu memberi kesabaran untuk saling memahami antara satu sama lain, sehingga ketika dugaan datang menyapa maka kamu atau pasanganmu dapat menghadapinya dengan bijaksana.
Tidak saling mengeluh dan tidak saling menyalahkan, tapi sama-sama menghadapi masalah yang ada dengan rasa tanggung jawab.
BERDOALAH SEMOGA APAPUN MASALAH YANG TENGAH KAMU HADAPI TIDAK PERNAH MEMBUATMU MERASA PENATUNTUK TETAP BERSAMA
Berdoalah Semoga Allah Selalu Melimpahkan Ketulusan Bagi Hubungan yang Ada, Agar Hubungan Yang Dibina Terjalin Kukuh
Berdoalah semoga Allah selalu melimpahkan ketulusan bagi hubungan ini, agar saling percaya, saling terbuka, dan saling setia
SUMBER : https://www.pesonapengantin.my/jodoh-itu-ada-singkat-ada-panjang-berdoalah-semoga-kita-berjodoh-sampai-ke-syurga-2/?fbclid=IwAR3ZrLUOI4cjJs_6gIBEmH0_hnI588MmNQVWAdp_qBCloX5icmeOqPV_dcA