Tips Pengantin : Biarlah Rasa Sepi Dari Kembali Pada Orang Yang Pernah Hancurkan Hati Kita

Spread the love

Jangan biarkan diri anda berada dalam saat yang lemah apabila anda merasakan bersendirian dan ingin kembali kepada seseorang yang anda kenali untuk menyenangkan hati anda.


Jangan biarkannya anda mengalirkan air mata kesedihan anda dengan menghantar teks mesej yang di masa hadapan kelak, diri anda akan menyesali. Jangan biarkan ini berlaku kerana anda boleh melakukan yang lebih baik dan mencapai sesuatu yang lebih bermanfaat dan membina diri anda yang lebih baik dari hari semalam.


Jangan kembali kepada mereka kerana anda rasa kesepian, atau sedih, atau patah hati  kerana orang yang pernah menghancurkan hati anda tidak akan dapat membaiki kepingan yang sudah pecah. Lagipun, mereka adalah orang yang memecahkannya. Jika anda mahu kembali, dan anda fikir ia akan berbeza pada masa ini.


Jika anda berfikir bahawa mereka telah berubah, bahawa perkara-perkara telah berubah, bahawa anda telah berkembang legih baik sebagai seorang individu dan sebagai manusiawi, tetapi perkara-perkara ini tidak akan berubah.

 

Masih ada peluang untuk anda akan terluka, sekali lagi, lebih dari sekali oleh orang yang sama. Anda mungkin fikir mereka berbeza, anda mungkin mahu mempercayai mereka apabila mereka mengatakan mereka telah berubah, tetapi dalam semua kejujuran mereka tidak berubah.


Mungkin pada mulanya mereka boleh menutup siapa mereka sedikit lebih. Mungkin mereka boleh menipu anda bahawa kali ini perkara akan berbeza, tetapi orang tidak mudah benarbenar berubah.


Jika anda kembali kepada mereka, mereka akan berfikir bahawa apa sahaja yang mereka lakukan anda akan memaafkan mereka dan terus melakukannya tanpa sebarang kebimbangan. Mereka boleh meminta maaf semua yang mereka mahu, tetapi tidak benarbenar bermakna. Mereka akan terus melakukan perkara yang sama berulang kali.


Anda tidak lemah untuk mengasihi mereka dan anda tidak lemah kerana berfikir bahawa mereka mungkin berubah kerana anda jujur ingin yang terbaik untuk orang yang anda cintai.


Anda ingin mempercayai bahawa perkara akan lebih baik bagi mereka kerana anda tidak mahu melihat orang yang anda sukai gagal dalam kehidupan. Tetapi anda tidak boleh turut bersama mereka.


Anda tidak boleh berulang-kali menyeret diri anda dan memecahkan hati anda sendiri kerana mereka yang mementingkan diri sendiri. Itu tidak sihat. Anda tahu mereka tidak baik untuk anda, tetapi anda tidak boleh menolongnya.


Ketahui nilai diri anda dan berdiri sendiri. Ia mungkin sukar sekarang, tetapi akan lebih baik pada masa akan datang dan kesakitan yang anda rasa akan sembuh, ia mungkin mengambil masa berbulan atau tahun, tetapi akhirnya ia akan menjadi baik-baik saja.


Anda akan berkembang dan membina kehidupan ke arah yang anda mahu. Kebahagiaan anda akan menjadi milik anda sekali lagi dan bahagian yang terbaik adalah anda yang menjadi penciptanya.

 

 

 

SUMBER : https://pesonapengantin.my/biarlah-rasa-sepi-dari-kembali-pada-orang-yang-pernah-hancurkan-hati-anda/?fbclid=IwAR1JTlxBfSIxgEks5hsh8vHFOjxAAfjEalyDyHwTSUdhBKswM9wUGzvRa0M

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *