Tips Pengantin : Bersyukurlah, Pasangan Introvert Lebih Setia

Spread the love

KEISTIMEWAAN MEMILIKI PASANGAN INTROVERT

 

#1-Kekasih yang Setia
Anggapan bahawa introvert tidak suka menjalin hubungan dengan orang sekeliling adalah mitos dan tidak benar.

Sebaliknya seorang yang introvert sangat menghargai orang sekeliling mereka.

Walaupun memiliki rakan yang sedikit, mereka tetap setia dalam kumpulan tersebut. 

Sehingga orang sekeliling kagum melihat persahabatan mereka yang dapat bertahan lama.

Mempunyai pasangan yang setia satu anugerah dalam perhubungan. Elemen kesetiaan sangat penting sesama pasangan supaya hubungan dapat kekal lama.

Satu perkara yang memberi kelebihan pada mereka yang memiliki pasangan introvert.

Kamu tahu dan kenal kumpulan kawan mereka. Sekiranya berlaku pergaduhan, salah paham atau merajuk kamu boleh tahu siapa yang mereka akan cari dan tempat yang dituju.

 

#2-Kekasih yang Menjaga dalam Pergaulan
Individu introvert bukan anti sosial seperti didengari di luar.

Mereka menjaga pergaulan mereka dengan baik sekali dan selesa bergaul bersama orang yang mereka percaya.

Tanda individu introvert dalam menerima pasangan mereka adalah keterbukaan menceritakan tentang hal yang bersifat peribadi.

Sukarela menceritakan masalah peribadi kepada orang lain adalah sifat yang bertentangan dengan individu introvert. Kamu adalah pasangan yang paling beruntung dan disayangi oleh individu introvert jika dia telah bersedia membuka kisahnya kepada kamu.

Selain itu, dalam pergaulan individu introvert selektif dalam pemilihan topik.

Mereka perlukan alasan untuk berinteraksi. Perbualan kosong tidak dapat menarik minat mereka lebih lama. Mereka mahukan cerita-cerita yang ada pengisian seperti tujuan hidup.

Walaubagaimanapun, mereka tidak menolak sekiranya perbualan tersebut hanya bualan kosong seperti keluhan, rungutan dan luahan perasaan. Mereka sudi mendengar cerita kamu dan setia menjadi pendengar yang baik.

 

#3-Kekasih yang Berhati-hati dalam Berbicara.
Sebelum berbicara dan menyuarakan pendapat, individu introvert akan berfikir terlebih dahulu penerimaan orang lain akan percakapannya. Terutama sekali pasangan mereka, bagi menjaga hati dan perasaan .

Nampak disini kebaikan yang cuba ditunjukkan oleh individu introvert. Walaupun selalu dilabel sebagai pendiam, tetapi kewujudan mereka diperlukan pada saat-saat genting.

Saat introvert berkata-kata, percakapan mereka menyenangkan dan mengandungi kata-kata mutiara yang dapat membuka minda orang yang mendengarnya.

 

#4-Kekasih yang Boleh Dipercayai
Individu introvert adalah antara penganalisis karakter yang boleh dipercayai. Masa bersendirian, memberi ruang untuk mereka melakukan pemerhatian pada sekeliling dan mencari apa yang mereka mahu.

Semasa memilih pasangan, individu introvert menggabungkan pemerhatian dan penelitian mereka pada karakter pasangan yang telah menawan hati mereka.

Jika pasangan anda introvert, cuba ajukan pertanyaan: “Selain atas nama cinta, mengapa awak sudi memilih saya menjadi teman hidup?” Pasti jawapan utamanya adalah disebabkan karakter anda yang menambat hati mereka.

 

 

 

SUMBER : https://www.pesonapengantin.my/bersyukurlah-pasangan-introvert-lebih-setia/?fbclid=IwAR2U1R-IKeFV2byinuO-h32EsV6bhWgl5y2DzgqK_6it4AMMXpAfa9vn1lM

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *