Tips Pengantin : Pernah Jatuh Dalam Bisnes Tapi Rezeki Kembali Mengalir Laju, Rahsianya Lelaki Ini Hanya Cinta Pada Seorang Isteri

Spread the love

Bergelar suami isteri, setiap pasangan itu memang perlu saling bantu membantu antara satu sama. Tidak kiralah ketika berada dalam situasi senang dan susah akan sentiasa bersama.


Tidak timbul soal untuk mencari lain jika sudah berjaya kelak. Seperti perkongsian seorang pengguna laman sosial Facebook yang menceritakan pengalaman dan jalan hidup perlu ditempuhi bersama isteri tersayang.


Kisah ini sedikit sebanyak memberi teladan dan pandan buat pasangan suami isteri yang sedang melayari kehidupan bersama. Cintailah dan setia dengan pasangan kita seadanya dan insza-Allah rezeki akan mengalir laju selepas itu.


Rahsia untuk mengekalkan kebahagiaan 

Sebelum kahwin, saya ada duit.. Mungkin menjadi faktor wife mahukan saya.. Ni andaian saya sahaja, dan bagi saya.. tak kisahlah macammana pun..


Tapi waktu nak berkahwin.. bisnes saya jatuh dan duit habis langsung.. Bank saya langsung takde duit.. inilah saatnya mungkin cinta dia teruji.


Tapi dia belanja semua.. duit kenduri, duit makan minum transport sepanjang duduk di Thai sebulan. Sampai kering duit simpanan dia sendiri..


Saya tanya, kenapa masih mahu kahwin dengan saya.. Nak beli cincin pun tak mampu..

 

Katanya.. (Rahsia.. Takleh cerita)


Selepas itu, sy kata pada dia..


Yang jatuh itu hanya bisnes..


Abg masih berdiri..


Sejak itu,


Saya bina balik bersama dia, Dan kini bisnes sales beratus ribu setiap bulan berbanding puluhan ribu sebelum berkahwin..


Rahsianya dimana?


Rahsianya, suami isteri mampu membina apa sahaja jika merancang dan melaksana
bersama..


Kerana suami isteri akan saling menjaga, saling melengkapi, saling menasihati dan
menerima..

 

Jadi, kepada suami isteri di luar sana.. ampa juga boleh bina apa sahaja jika dilakukan bersama..


Para suami, jangan mengejar wanita lain.. Hadirnya seorang isteri sudah cukup untuk menjaga nafsu kita. Fokuslah pada impian bersama isteri.


Dan para isteri, jangan berhenti memikat suami dan jadilah seseorang yang menyempurnakan impian bersama.


Harapan saya kepada tuan hamba semua.. Kenali lah diri dan tuan hamba akan jumpa jalan tuan hamba sendiri.. Walaupun di luar sana ada banyak jalan.. ur path is only one. Teruskan membaca perkongsian2 saya mengenai RAHSIA-RAHSIA DIRI. Khas untuk membina semula Jatidiri Bangsa Melayu.

 

 

SUMBER : https://www.kashoorga.com/pernah-jatuh-dalam-bisnes-tapi-rezeki-kembali-mengalir-laju-rahsianya-lelaki-ini-hanya-cintai-pada-seorang-isteri/

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *