Tips Pengantin : Percaya Tak Sebenarnya Hubungan Jarak Jauh Tu Best! Nak tahu Sebab Apa?

Spread the love

Bukan semua pasangan dapat menikmati hubungan jarak jauh ni. Bagi yang mengalaminya, korang patut bersyukur sebab tak semua dapat merasa pengalaman-pengalaman ni. Mungkin ada yang tak percaya sebenarnya hubungan jarak jauh tu best! Sebab apa? haa, baca ni.

 

Tidak Rimas
Sesetengah orang tidak suka berkepit sahaja 24 jam, jika bercinta jarak jauh ini, masa untuk bersendirian itu ada dan tidak mudah rimas dengan pasangan. Selalunya jika pasangan anda juga sanggup berjauhan dengan anda, ada kemungkinan juga dia seperti anda. Lebih suka bersendirian dan memerlukan waktu untuk diri sendiri.

 

Tidak mudah bergaduh
Bagaimana hendak bergaduh jika masing-masing duduk berjauhan. Jika salah seorang tidak setia sekalipun, pasangannya tidak tahu dan tiada apa yang perlu di bahaskan. Tetapi sebaiknya anda setia saja, jika pasangan anda dapat tahu, dia akan segera tinggalkan anda tanpa menoleh lagi.

 

Tidak terlalu sedih jika putus cinta
Bukan bermakna tidak cinta, cuma perasaan itu tidak sama dengan mereka yang sentiasa keluar bersama. Mungkin ada rasa terkilan dalam hati apabila putus cinta, tetapi ianya mudahdirawa t berbanding anda yang bercinta jarak dekat.

 

Lebih matang
Selalunya jika anda seorang yang sanggup mengambil risiko bercinta jarak jauh, anda seorang yang berfikiran lebih matang. Ini kerana bagi anda jika bercinta sekalipun, tidak perlu hendak jumpa setiap hari pun. Cukup bertanyakan khabar dan sesekali meluahkan rasa cinta, itu pun sudah memadai. Tidak seperti sesetengah orang yang jika boleh setiap hari hendak bertemu, dan jika tidak meluahkan rasa cinta, mula la fikirkan perkara yang bukan-bukan.

Umpama bercinta dengan budak kecil pula kan?

 

Rasa ingin tahu itu lebih kuat
Apabila jarang bertemu, rasa ingin mengenali pasangan itu makin menebal. Setiap hari ada sahaja topik yang menarik hendak dikongsikan. Ini keana masing-masing terlalu teruja untuk mengenali hati budi masing-masing. Tetapi jangan pula terlalu kerap menelefon pasangan, inik erana mereka pun perlukan masa untuk sendiri

 

Mengajar hati untuk sabar dan kuat
Bukan mudah untuk cuba bercinta dengan orang jauh, ianya mengajar erti sabar dalam diri.

Jika orang lain sering bertemu dengan pasangan mereka dan anda pula hanya melihat sahaja, ia akan menguji tahap kesabaran anda. Namun sebenarnya anda lebih beruntungkerana  anda tidak perlu rungsing untuk memikirkan apa yang perlu dilakukan untuk keluar dengan kekasih anda bukan? Anda ada masa untuk diri sendiri dan itu paling penting.

 

Belajar untuk setia
Apabila berjauhan, ia mengajar anda untuk setia. Ini kerana dalam keasyikan anda melihat orang lain keluar bersama, keinginan anda untuk seperti mereka itu tinggi. Walaupun cinta anda pada pasangan anda kuat, namun sedikit sebanyak akan menggugat hati anda bukan?

Belajarlah untuk setia, ianya melambangkan anda bagaimana anda setelah berkahwin kelak.

Bukan mudah untuk seseorang sabar dan setia apabila berhadapan dengan cinta jarak jauh  ini, memerlukan hati yang kuat dan cekal. Bila anda berjauhan mula lah ada yang hendak masuk daun.

 


Sumber: Lifestyle.liputan6.com

 

 

SUMBER : https://www.pesonapengantin.my/percaya-tak-sebenarnya-hubungan-jarak-jauh-tu-best-nak-tahu-sebab-apa-2/?fbclid=IwAR1CAOymI6rzMZgYq5B5eIs_eXMnzVkIt4_Ix_BpjYRL2TqGvLGXBV-giD8

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *